Kwart eeuw NAARDEN the Art fair

Al  ruim 25 edities staat NAARDEN the Art fair net zo stevig op de kaart als haar thuishaven: de eeuwenoude vestingstad Naarden. De beurs voor oude, moderne en hedendaagse kunst vindt plaats van

25 t/m 28 januari 2024.  Al sinds de oprichting in 1998 door Johan en Edith Rissik wordt het event in de monumentale Grote Kerk van Naarden gehouden. Ruim 65 gerenommeerde galeries, antiquairs, kunsthandelaren maken hier in 2024 hun opwachting. Er zijn dagelijks gratis rondleidingen en ook kan men een speciale avondopening met livemuziek bijwonen op vrijdag 26 januari. Om de kwaliteit te waarborgen wordt het aanbod voorafgaand aan de opening beoordeeld door een team van experts.

 

ALS EEN VESTING.
De allereerste beurs werd door het echtpaar Johan en Edith Rissik van InterEvent gestart in januari 1998 onder de naam Kunst & Antiek Weekend Naarden. Geprezen om de intieme setting en gastvrije ontvangst, groeide ‘Naarden’ in twee decennia uit tot één van de belangrijkste kunstbeurzen in Nederland: NAARDEN the Art fair. De Grote Kerk Naarden, een monumentale parel uit de vijftiende eeuw, vormt sinds de oprichting een prachtig decor voor de kunstbeurs die jaarlijks duizenden kunstliefhebbers trekt. De ruim 65 galeries, antiquairs en kunsthandelaren uit Nederland, België en Duitsland presenteren in 2024 een oogstrelende verzameling aan kunst en antiek waaronder schilderijen, sculpturen, kunstobjecten, meubelen, juwelen en fotografie. Voor de opening van de kunstbeurs wordt het aanbod gekeurd door onafhankelijke, beëdigde taxateurs om de kwaliteit en echtheid te bewaken. “Samen naar Naarden”, een avondopenstelling met muzikale omlijsting op vrijdag 26 januari, is de perfecte bekroning van de ruim 25 edities die ‘Naarden’ nu mag gaan beleven.