Gallery Van Dun

Specialism Art
Stad Oisterwijk
Adres De Lind 52 | 5061 HT
E-mail info@galleryvandun.com
Website www.galleryvandun.com
Telefoonnummer 0135234740
In de galerie in Oisterwijk zijn veelzijdige kunstwerken in de vorm van schilder- glas en beeldhouwkunst te bewonderen. Daarnaast vullen toonaangevende fotografen geregeld onze ruimtes met prachtige kunstwerken. Om de vijf tot zes weken siert een nieuwe expositie onze galerie. Hierdoor geniet u het hele jaar door van prachtige kunst in de meer dan zeshonderd vierkante meter grote expositieruimte.


1. Peter-Jac Steenman - Wild Peony's
80x140 cm
Olie op doek
€ 5.450

Peter-Jac Steenman
Wild Peony's is geschilderd door Peter-Jac Steen, deze in Castricum geboren kunstenaar welke inmiddels al jaren in Brabant woont is een echt multitalent, op jonge leeftijd kreeg hij van zijn opa zijn eerste kwasten en verf, later is hij professioneel gaan fotograferen voor verschillende grote opdrachtgevers, zoals Cordaid.

2. Isabelle Scheltjens - Lupita
177x135 cm (hxb)
Glasfusing
€ 28.000

Isabelle Scheltjens
Glass fusing is de techniek die Isabelle in haar werken gebruikt.

Na vele jaren van intensief experimenteren en het stapelen van talloze stukjes gekleurd glas, om haar methode te verfijnen en de kleurentheorie echt onder de knie te krijgen, is het Isabelle gelukt! Haar werken bestaan uit tal van stukjes samengesmolten glas, waarbij ze deze opeengestapelde blokjes zelf vervaardigd in verschillende kleuren, maten en texturen. De grote stukken glas koopt ze in over de gehele wereld.

Het eindresultaat heeft veel weg van de oude techniek pointillisme, waarbij de losse gekleurde stippen (bij Isabelle glas) van dichtbij erg abstract zijn en van een afstand een indrukwekkende portretten zijn.

3. Renée Marcus Janssen - Gibbon Apen
34 cm hoog
1/8 Keramiek
€ 2.600

Renée Marcus Janssen
Dit zijn de Gibbon apen van Renée Marcus Janssen, Renée is opgeleid tot beeldhouwer, deels in Nederland aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en deels in Italië, aan de Accademia di Belle Arti di Carrara.

Ze vervaardigt haar beelden in brons en keramiek. Voor het maken van de keramische beelden heeft ze een eigen techniek ontwikkeld. Op het origineel geboetseerde beeld van klei, maakt zij een mal van gips in meerdere stukken. Haar werkwijze is afgeleid van de antieke techniek van mallen maken. Dit heeft zij veelvuldig tijdens haar studie in Italië kunnen gade slaan. Deze techniek heet 'calco a tasselli'. Dit was de gangbare techniek voor de tijd dat de siliconen mal (rubber) in gebruik genomen werd. Haar originele beeld gaat helaas verloren, nadat de mal is geopend. Deze mal, eenmaal weer gesloten, van meestal rond de 12 verschillende stukken gips, is een grote puzzel, die ze van binnenuit inlegt met met plakken klei van ongeveer 1 cm dikte. De plakken worden stevig aangedrukt en aan elkaar gemaakt, waardoor er uiteindelijk een hol beeld ontstaat. Na een dagje te hebben gestaan, verwijdert zij de mal. Alle details van het beeld moeten weer aangescherpt en bijgewerkt worden. Ook de naden die ontstaan zijn door de verschillende stukken van de mal, moeten goed gesloten en aan elkaar bevestigd worden. Na een droogproces van drie weken, gaat het beeld de keramiekoven in, waar in 14 uur tijd de temperatuur langzaam stijgt naar 1080 graden. Eenmaal gebakken, kleurt de eerst nog gele klei, rood. De terracotta kleur die wel bij iedereen bekend is.

De laatste fase is het schilderen van het beeld. Uiteindelijk krijgt het beeld nog een laatste beschermlaag en wordt het gesigneerd en voorzien van het editienummer.
De beelden van Renée hebben een oplage van 8 echter de beelden zijn allen op detailniveau of afwerking (beschildering) uniek!