Galerie Kunstbroeders Chinese Contemporary Art

Specialism Art
Stad Soest
Adres Vosseveldlaan 54 | 3768 GN
E-mail rijk@kunstbroeders.com
Website www.kunstbroeders.com
Telefoonnummer 0614133123
Galerie Kunstbroeders is de levende galerie gespecialiseerd in hedendaagse Chinese kunstenaars.

1:
Soothing the Pandemic no 7
An Kun

2:
Soothing the Pandemic no 4

De Chinese kunstschilder AN KUN is te typeren als ‘een schilder met een fluweelzachte penseelstreek’. In het geval van AN KUN is het echter een penseelstreek waarmee hij. hoewel charmant en verfijnd, zijn maatschappelijke standpunt met de kijker onomwonden deelt. Met compassie en respect voor zijn Chinese modellen, ontdoet hij elk model van zijn of haar Chinese identiteit.
En zó deelt de schilder AN KUN met de kijker waar hij zich zorgen over maakt. In zijn serie PRETTY, BOURGEOIS FRIENDS (2010-2014) portretteert AN KUN zijn ambitieuze Chinese vrienden, de Young Professionals. Dat doet hij – opmerkelijk genoeg – merendeels met uitgesproken westers uiterlijk. Met deze transformatie, wil AN KUN de discussie voeden over de toenemende verwesterlijking van de Chinese maatschappij.
Zie daar de kracht van AN KUN: kwaliteit en spiritualiteit.
Deels bestaat de serie uit portretten; deels uit schilderijen ten voeten uit, waarbij de modellen vaak in een metaforisch kader worden geplaatst. Galerie Kunstbroeders presenteert de museale collectie kunstwerken van deze Chinese kunstschilder in eigen galerie en op (inter)nationale beurzen en tentoonstellingen.
Diverse werken van An Kun zijn inmiddels opgenomen in private kunstcollecties in Nederland en Frankrijk.

Tentoonstellingen
Sinds zijn introductie in Europa, heeft An Kun verschillende exposities gehad in onder meer het Museum van Zandvoort en tijdens Salon Residence in het Singer Museum in Laren. Ook heeft hij geëxposeerd in Villa Friede in Bonn..
Verder zijn zijn werken tentoongesteld in Spanje, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, België en Nederland.
Veel van zijn schilderijen bevinden zich in bedrijfs- en private collecties in heel Europa en de USA.
In ’Soothing the Pandemic’ heeft An Kun de huidige Corona pandemie geschilderd. Met strakke rode en witte vlakken laat hij mens en dier zien in deze serie. De rode kleur staat voor warmte, liefde en leven en de witte kleur is in China symbolisch voorde dood. Met deze schilderijen laat de kunstenaar zijn betrokkenheid zien bij de huidige wereldwijde pandemie.